Aloë Vera tegen ACNE

Acne is een aandoening van de huid die zich kenmerkt door veel puisten, ontstekingen en verstoppingen van talgklieren.

ACNE en Aloë vera

Deze aandoening kan worden veroorzaakt door verkeerde voeding, vervuiling, een hormonale afwijking (veel tieners hebben er last van). Ook kan ze worden veroorzaakt door een verkeerde haar- of baardgroei. Als de acne lang bestaat kan het leiden tot grote ontstekingen. Buiten de cosmetische en esthetische problemen die dit veroorzaakt is het ook een enorme belasting voor de gezondheid. Vaak worden er antibiotica toegediend die alleen maar tijdelijk werken want als het antibioticum uitgewerkt is, is de darmflora verziekt en de acne komt terug. Met aloe vera is acne goed te behandelen.

Aloë vera producten voor acne

Neem de homeopathische Aloë vera D6 en Silica D6 vier maal daags voor de maaltijd in. Behandel de huid met zelfgemaakte aloe vera crèmes. Doe een kuur met maskers van groene klei. Dit houdt in datje de eerste week dagelijks een masker maakt en dit ten minste twintig minuten laat zitten. De tweede week doe je dit om de dag, de derde week om de twee dagen. Daarna doe je het twee keer per week gedurende ten minste twee maanden. Was ’s avonds je gezicht met het hieronder genoemde mengsel en doe er de zelfgemaakte crème op. ’s Morgens reinig je je gezicht alleen met water en breng je de aloe vera crème dun aan.

Let op je voeding. Drink veel kruidenthee, in het bijzonder: brandnetel, aardbeiblad, kamille, paardebloem, rozemarijn en salie. Eet veel fruit, rauwkost, peulvruchten, kool en salades.

Een masker van groene klei, maak je als volgt: een dessertlepel groene, gedroogde klei, twee dessertlepels yoghurt en twee druppels essentiële olie (Zie hieronder voor de juiste keuze.) Meng dit alles tot een crème-achtig papje, breng dit aan op de schone huid en laat het ten minste twintig minuten zitten. Was het er met schoon water af.

Aloë vera gel en aloe vera creme maken

Gebruik nooit zeep op je gezicht als het is aangedaan met acne. Zeep verstoort de zuurgraad van de huid en daarmee de natuurlijke barrière tegen bacteriële infecties. Was je gezicht met het volgende mengsel: 200 ml vloeibare zeep van de gewone serie van Dermapsor (Firma Van Gent Oostvoorne) en 200 ml gestabiliseerde aloe vera gel. Meng dit met 20 druppels essentiële olie en was hiermee ’s avonds je gezicht. (Houd er rekening mee dat je maar een beetje nodig hebt per keer.) De aloe vera creme maak je als volgt: Vermeng 200 ml crème met 100 ml propoliszalf (of 100 druppels propolistinctuur) en 25 druppels essentiële olie.

De essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde kruidenextracten die antiseptisch zijn en de celdeling bevorderen.

Gelijke delen citroen en salie gebruik je voor de acne die veroorzaakt wordt door vervuiling. Twee delen patchouli en een deel rode essentiële tijmolie gebruik je voor de huid waarvan ook de vochthuishouding verstoord is, en waar grote bacteriële, open infecties te zien zijn.

Gelijke delen ylang-ylang en mirre worden gebruikt bij acne die veroorzaakt wordt door een hormonale stoornis. Acne veroorzaakt door overgevoeligheid (allergie) wordt behandeld met het essentiële-oliemengsel van gelijke delen citroenmelisse, lavendel en Marokkaanse kamille.

Aloë vera tegen acne

Aloë Vera tegen ACNE.

disclaimer | privacy | © 2019 | Aloëveragids.nl | sitemap