Aloë vera bij bloedarmoede

Deze ziekte wordt gekenmerkt door een tekort aan hemoglobine in het bloed. Dit houdt in dat er te weinig rode bloedlichaampjes aangemaakt worden. De taak van de rode bloedlichaampjes is het vervoeren van zuurstof naar de weefsels; dit is nodig voor de verbranding en opbouw van voeding, weefsels en cellen.

De patiënt ziet bleek, is snel kortademig na een kleine inspanning (zuurstoftekort), heeft last van vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, slapende ledematen, oorsuizen, slaapproblemen, gevoel van uitputting en bloedafwijkin-gen (verkeerd gevormde of een te gering aantal rode bloedlichaampjes, verkeerd gevormde of een te gering aantal bloedplaatjes, die zorgen voor de bloedstolling), kleurin-dex van het bloed is niet goed (hiermee wordt bedoeld dat de verhouding hemoglobine en rode bloedlichaampjes niet goed is).

Er zijn diverse vormen van bloedarmoede bekend.

1. De meest voorkomende vorm is de bloedarmoede veroorzaakt door een tekort aan ijzer (microcytaire of hy-pochrome anemie). De patiënt ziet heel bleek, de kleurin-dex van het bloed is niet goed omdat er een tekort aan ijzer is om rode bloedlichaampjes aan te maken. De rode bloedlichaampjes zijn ook veel kleiner dan normaal. Er wordt dus te weinig ijzer opgenomen of er wordt meer ijzer verbruikt dan wordt gegeten, of er is gewoon een tekort aan ijzer in het voedsel, bijvoorbeeld door veel bloedverlies, slechte voeding, zwangerschap, borstvoeding, een ernstige ziekte.

Behandeling met aloe vera

Goede voeding met veel ijzerhoudende groenten en fruit, zoals spinazie, andijvie, zuurkool, brandnetel (ook brand-netelsap en -thee!), pruimen, abrikozen, perziken, pompoen, kersen, zwarte bessen, en kiwi. Verder nog veel yoghurt (bio-garde), karnemelk en volkorenprodukten, zoals brood en muesli, enzovoort.

Recept voor aloe vera siroop

3 eetlepels honing, 1 eetlepel ferrumfosforicum-tinctuur D6,1 eetlepel silica-tinctuur D6,10 eetlepels gevriesdroogde Aloë vera, 10 eetlepels bronwater en 10 druppels essentiële citroenolie.

Aloë vera tegen Bloedarmoede

Aloë vera tegen Bloedarmoede.

disclaimer | privacy | © 2019 | Aloëveragids.nl | sitemap