Aloë vera - voorkoming en bestreiding van constipatie

Constipatie, ook wel verstopping, hardlijvigheid of obsti-patie genoemd, houdt in dat de darmen de ontlasting niet laten gaan, waardoor de patiënt niet een of twee maal per dag naar de w.c. gaat en buikpijn of een vervuiling ‘kweekt’, wat zijn gezondheid aantast. Deze mensen kunnen meestal iets niet loslaten, zijn wat krampachtig en soms gierig, omdat ze alles in de hand willen houden, alles altijd willen overzien en slecht iets weg kunnen gooien: ‘je zou het toch nog eens nodig kunnen hebben’.

Constipatie wordt meestal door geestelijke spanningen veroorzaakt (je kunt niet loslaten). Dit resulteert in een spastische darm, de darmen krimpen samen en houden zo de ontlasting vast. Er komt dan wel regelmatig een beetje ontlasting vrij, maar dat zijn dunne compacte sliertjes.

Constipatie wordt ook vaak veroorzaakt omdat de patiënt te weinig tijd neemt om naar de w.c. te gaan, en zichzelf dus geen tijd gunt, dingen te laten gaan en op te ruimen. Andere oorzaken zijn: te veel zitten of staan, dus te weinig lichaamsbeweging, te weinig drinken, verkeerde voeding (met te weinig vezelrijke bestanddelen), of er worden te weinig spijsverteringssappen gevormd, wat ook veroorzaakt wordt door verkeerde voeding. Heel belangrijk bij constipatie is de ademhaling; een slechte ademhaling werkt verstopping in de hand. Bij een goede ademhaling doet het middenrif mee, en dit masseert op die manier de ingewanden.

Ook een leveraandoening of een fysieke afwijking kan de achterliggende oorzaak zijn van constipatie. Wat kan men er aan doen? Eigenlijk lijkt het vreemd dat je zowel diarree als constipatie kunt behandelen met aloë. Maar aloë reguleert de darmfunctie, en in beide gevallen is de darmfunctie ernstig gestoord. Deze moet hersteld worden voordat ze kan ontaarden in ernstige ziekten. Aloë is al vele, vele eeuwen gebruikt als afdrijvend middel. Wees er voorzichtig mee; het is niet zomaar een onschuldig middeltje.

De schillen en de stof net onder de schil zijn het meest afdrijvend. Schil een blad met een dunschiller en zet deze in een kan bronwater in de koelkast. Drink hiervan twee keer in de week een klein kopje. Neem daarnaast de aloë-bloesemremedie en het homeopathische middel Aloë D4 twee tabletjes voor iedere maaltijd. Als de ontlasting genormaliseerd is, laat dan de bloesemremedie en het homeopathische middel achterwege maar gebruik nog wel enige tijd twee keer in de week een paar slokjes van het schillenaftreksel. Drink veel kruidenthee zoals: zuring, maarts viooltje, schildpadbloem, sennapeulen, violenwortel, vlas, vlier, zoethout, venkel, paardebloem, engelwortel, komkom-merkruid.

Eet veel vezelrijke produkten zoals granen (muesli), fruit, groente en rauwkost, in het bijzonder veel rabarber, bessen, kersen, kruisbessen, meloenen, pruimen, vlierbessen, vijgen. Drink veel, ontspan genoeg, neem voldoende lichaamsbeweging en neem het leven iets lichter op.

Aloë vera producten gebruiken. Aloëvera bij constipatie.

Aloë vera ter voorkoming en bestreiding van constipatie.

disclaimer | privacy | © 2019 | Aloëveragids.nl | sitemap