Aloë vera - Reuma

Reuma

Reuma is een meestal pijnlijke aandoening, die voornamelijk het bewegingsapparaat aantast, dus de gewrichten, de spieren en de steunweefsels. De aandoening kan in acute fasen voorkomen maar ook vaak in chronische vorm. Ze uit zich door ontstekingsachtige verschijnselen zoals zwelling, pijn en functiebeperking. De ontstekingen zijn niet etterig en worden soms veroorzaakt door een auto-im-muunreactie. Dit houdt in dat het lichaam antistoffen maakt tegen zijn eigen weefsels. De pijn kan erger worden onder invloed van het weer, spanningen, kou of onbekende atmosferische storingen. De gewrichten worden zodanig aangetast dat er destructieve veranderingen optreden. De spieren verkorten zich, en de huid verandert van structuur. In sommige gevallen komen er knobbels bij de gewrichten of in de spieren.

Reuma kan veroorzaakt worden door een collageenziekte, door bacteriën, of door een slecht werkende nier, lever of lymfe.

Artritis

Dit is een aandoening die heel veel lijkt op reuma. Alleen: artritis komt in aanvallen en tast slechts gewrichten aan. Ze kan veroorzaakt worden door een infectieziekte, verwondingen, reumatische aandoeningen en psychische problemen. Artritis-aanvallen worden gekenmerkt door pijn, koorts, roodheid van de huid, zwelling, bewegingsbeperking van het aangedane gewricht. De pijn is meestal ’s morgens het ergste en komt voornamelijk voor in de gewrichten van de ledematen.

Jicht

Jicht is een vorm van artritis die veroorzaakt wordt door een verslechterde nierfunctie. Bij jicht is de uitscheiding van urinezuur verstoord, waardoor het urinezuurgehalte in het bloed te hoog wordt. Het urinezuur gaat dan kristalliseren en deze zoutkristallen slaan neer in gewrichten (vaak de grote teen), wat enorme pijnen kan veroorzaken. Jicht komt ook voor in aanvallen die zich regelmatig herhalen, waarbij de tussenliggende pijnvrije periodes steeds korter worden.

Behandeling met aloevera

Al deze voorgenoemde ziekten kan men op dezelfde manier behandelen.

De patiënt moet een dieet volgen dat geen urinezuur verhogende produkten bevat zoals vlees, champignons, spinazie, suiker, gewoon keukenzout, nicotine, alcohol en dierlijke vetten.

Eet veel rauwkost, groente, fruit groentesap en vruchtensap. Drink veel kruidenthee, in het bijzonder van het jonge blad van de berkeboom, dit reguleert de urinezuurhuishouding, zuivert het bloed en activeert de nierfunctie. Warme groene-kleipakkingen met aloë-veragel zijn pijn-verlichtend. Maak de groene klei aan met warm water en aloë-veragel, doe daarover een stukje plasticfolie en een stukje non-woven of een warme katoenen doek. Daarover heen een warme kruik of een paraffinepakking. Laat het geheel een uur zitten (moet wel warm blijven, vervang de kruik desnoods door een nieuwe warme). Als het een aanval is, vervang het geheel dan desnoods ieder uur totdat de pijn eruit getrokken is.

Bij sommige mensen wordt de pijn erger bij warmte. Leg in dat geval in plaats van een kruik een zak ijs over de pakking. In chronische gevallen is het goed, de pakkingen alle dagen te herhalen, of ten minste twee maal per week. Daarnaast kan de patiënt de pijnlijke plekken insmeren met de volgende zalf: verwarm 250 cc Sintjanskruid-olie met 50 gram bijenwas en 50 gram propolis tot het een egale massa is geworden. Als die afgekoeld is, vermeng je ze met 5 cc essentiële jeneverbes-olie en 250 cc aloë-veragel. Doe daarnaast een ampullenkuur met aloë; neem dagelijks een ampul. Dertig dagen achtereen, dertig dagen onderbreken en dan weer dertig dagen dagelijks een ampul.

Aloë Vera, verlichting met aloevera producten bij reuma.

Aloë Vera, verlichting met aloevera producten bij reuma.

disclaimer | privacy | © 2019 | Aloëveragids.nl | sitemap