Oogaandoeningen en Aloë Vera

Oogbindvliesontsteking

Deze kan ontstaan door een virale, of bactcriële infectie, door een allergische reactie of doordat het bindvlies in aanraking is gekomen met een sterk geconcentreerd middel. De ontsteking kan ook ontstaan als er iets van buiten af in komt, zoals bijvoorbeeld splinter. Bindvliesontsteking kan ook veroorzaakt worden door fel licht, ofte langdurige ultraviolette bestraling, bijvoorbeeld lasogen. Oogbindvliesontsteking gaat altijd gepaard met een brandende pijn, met zwelling en roodheid van de ogen, met een tranenvloed, met veel slijmafscheiding soms met etter, met jeuk en lichtschuwheid. Sommige infecties laten ook blaasjes en zweertjes zien op het bindvlies.

Oogdruppels van aloe

Doe een blad van de aloe in de sapcentrifuge, neem 10 cc van dit sap en vermeng het met 20 cc bronwater. Voeg hieraan toe twee druppels aloë-bloesemremedie, 2 druppels rescue-remedie (dr. Bach bloesemremedies) en 2 druppels Selfheal (Californian flower essences). Druppel het oog met dit mengsel zo vaak als nodig. Daarnaast zijn oogbadjes met venkel- en kamillethee weldadig. Doe bovendien een kuur van aloë-ampullen: in acute gevallen vijftien dagen en in chronische gevallen dertig dagen, dagelijks een ampul.

Aloë en ontsteking van de ooglidranden

Dit is ook een vervelende aandoening; de oogleden zijn gezwollen, jeuken, zijn rood, veroorzaken een tranenvloed en een overgevoeligheid voor licht. In sommige gevallen worden het kleine zweertjes, of de oogleden gaan irriterend schilferen.

Heel vaak wordt dit veroorzaakt doordat de vetafscheiding van de talgkliertjes van de oogharen niet goed werkt. Daardoor ontstaat een irritatie, die kan gaan ontsteken. Ook in dit geval kun je de oogdruppels gebruiken, de ogen insmeren met aloëcrème, emulsie of met de pure gel. Volgens dr. Wolfgang Wirth is dit ook goed te behandelen met een ampullenkuur, namelijk 9 dagen om de dag een ampul, daarna 9 achtereenvolgende dagen iedere dag een ampul (14 ampullen in 18 dagen).

Als de kuur goed gevolgd is, zijn de klachten daarna verdwenen. Wat ik ook in dr. Wirths boek vond, was een behandeling van een endotheeldystrofie van Fuchs. Fuchs was een Oostenrijks oogarts die ontdekte dat vele vormen van blindheid veroorzaakt werden door een (dubbelzijdige) degene-ratieve verandering van het endo- en epitheelweefsel (het meest oppervlakkige laagje) van het hoornvlies van het oog. Dit veroorzaakt kleine littekens en deze leiden tot blindheid. Dr. Wirth had goede resultaten met aloëbehan-delingen. Hij injecteerde gedurende dertig dagen dagelijks 1 ml aloë-injeel, dan dertig dagen rust en dan weer dertig dagen dagelijks een subcutane injectie.

Daarnaast heb ik de behandeling gecombineerd met oogdruppels en manuele lymfdrainage met aloëgel. In het begin werd de klacht erger, na de tweede week werd de hoornlaag dunner en minder gevoelig. De zwarte vlek in het gezichtsveld veranderde van plaats. De derde week en daarna verbeterde de kwaal aanzienlijk, na drie maanden was de klacht verdwenen. Wel kwam de zwarte vlek ’s morgens af en toe nog terug waarna we weer eenmaal een ampul injecteerden en een lymfdrainage-behandeling gaven, daarna verdween het weer. Ik heb zelf alleen nog jonge patiënten behandeld, maar volgens dr. Wirth had hij ook goede resultaten met ouderen en met diegenen die al jaren last hadden van deze klacht.

Aloë en grijze staar

Cataract of grijze staar is een vertroebeling van de ooglens, die er grauw, grijs uitziet en een vermindering van het gezichtsvermogen veroorzaakt. Soms ziet de patiënt ’s avonds, bij minder licht, beter dan overdag, of de patiënt is juist nachtblind (dit is afhankelijk van waar de staar is begonnen en waar ze is gelokaliseerd). In ongunstige gevallen leidt grijze staar tot blindheid. Dit wordt veroorzaakt door een vervuiling en een tekort aan vitamine A. Soms ziet de staar er wit-gelig uit; dit wordt veroorzaakt door een afzetting van kalk en cholesterolkristallen. In de allopathie wordt dit behandeld met een operatie waar de ooglens wordt verwijderd en getransplanteerd, met meestal goede resultaten. Toch kan het te proberen zijn het zonder operatie te doen.

Ook hier weer gedurende een maand druppelen met de aloë-oogdruppels, de ogen met lymfdrainage en aloëgel behandelen en een ampullenkuur doen van een ampul per dag. Daarna een maand rust en dan weer een maand dagelijks een ampul.

Dit combineren met een megadosis vitamine A en C, in combinatie met een sapkuur van citrussappen, kiwi- en wortelsappen, gedurende de eerste week van de maanden dat de ampullen genomen worden. Deze week vooral die sappen drinken, ten minste een liter per dag; daarnaast is alleen water en kruidenthee toegestaan (ogentroost, valeriaan, kamille, enzovoort). Daarna zoetloos eten en iedere week een dag alleen sap, water en kruidenthee drinken en niet eten. In ieder geval is het mogelijk het proces op deze manier stil te zetten; toch moet het ook mogelijk zijn, het geheel op deze wijze te genezen.

Oogaandoeningen en Aloë Vera

Oogaandoeningen en Aloë Vera.

disclaimer | privacy | © 2019 | Aloëveragids.nl | sitemap